Munamuunnin

Onnistu leipomuksissa, hyödynnä munamuunninta!

Onnistu leipomuksissa, hyödynnä munamuunninta!

Olet ehkä huomannut, että kananmunia on tarjolla useampaa kokoa. Tämä johtuu siitä, että kana munii varttuessaan eri kokoisia munia: ensin pieniä, sitten suurempia. Silti resepteissä harvemmin määritellään, minkä kokoisia kananmunia tulisi käyttää.

Nyrkkisääntönä voi pitää, että varmin valinta on hankkia keskikokoisia eli M-kokoisia munia, mikäli reseptissä ei ole erikseen mainittu käytettävien kananmunien kokoa. Kunkin kokoluokan keskimääräinen koko esitetään seuraavilla kokohaarukoilla:

S = 43 – 53 g

M = 53 – 63 g

L = 63 – 73 g

XL = 73 – 83 g.

Ehkäpä olet jo hankkinut kananmunat ja nyt pitäisi päästä leipomaan? Eipä hätää, toteutimme avuksesi helpon ja näppärän munamuuntimen! Valitset vain reseptissä mainitun kananmunien määrän ja käytössäsi olevien kananmunien koon: muunnin laskee sinulle tarvitsemasi kappale- ja grammamäärät.

Vinkkinä muistuteltakoon vielä, että huoneenlämpöiset kananmunat vatkautuvat jääkaappikylmiä paremmin.

Kuinka monta ja minkä kokoisia munia reseptissä mainitaan?
Munia (M)
Isoja munia (L)
kpl
Minkä kokoisia munia on käytössäsi?
S
M
L
XL
Näin monta munaa tarvitset reseptiin