Juustoinen kasvispiiras

Juustoinen kasvispiiras

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

1 suolainen piirastaikina

1 (150 g) purjo

2 porkkanaa

1 rasia kirsikkatomaatteja

1 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

2 Kultamunan luomu-kananmunaa

1 prk kermaviiliä

150 g yrtti-valkosipulituorejuustoa

1 prk ruokakermaa

150 g juustoraastetta

Tee näin

Huuhtele, halkaise ja hienonna purjo. Kuori ja raasta porkkanat. Halkaise kirsikkatomaatit.

Kuulota purjo ja porkkanat öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon kermaviili, tuorejuusto, ruokakerma ja puolet juustoraasteesta.

Taputtele sulatettu taikina irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille. Kaada päälle purjotäyte ja asettele tomaatit tasaiseksi kerrokseksi. Kaada pinnalle juustotäyte ja ripottele päälle loput juustoraasteet.

Paista 200 asteisessa uunissa 45 – 50 minuuttia. Anna jäähtyä, siirrä tarjoiluastialle ja koristele vaikkapa vuonankaalilla.