Huippukokkien maailman­luokan menu: Tamago

Huippukokkien maailman­luokan menu: Tamago

Tamago on suolaisenmakea rullattu japanilainen munakas. Sasun käsissä tehdään perinteistä japanilaista käyttäjäystävällisempi ja kermaisempi versio.


Ainekset

Ainekset
6 munaa
1 rkl mirin (makea riisiviini)
1 rkl soijakastike
1,5 rkl sokeria
0,75 dl kermaa

Tee näin

Kuumenna uuni 150 asteeseen.

Voitele uuninkestävä astia kevyesti esimerkiksi voilla tai öljyllä.

Riko munat kulhoon ja sekoita ne kevyesti, jotta rakenne rikkoutuu, mutta valkuaiset ja keltuaiset eivät sekoitu liikaa.

Lisää mirin, soijakastike, sokeri ja kerma munien joukkoon. Sekoita tasaisesti, tarpeen vaatiessa siivilöi.

Kaada seos uuninkestävään astiaan.

Laita astia uuniin esilämmitetylle 150 asteen lämmölle ja anna munaseoksen hyytyä noin 10 minuutin ajan.
Laske uunin lämpötila 90 asteeseen ja jatka kypsentämistä 35-55 minuuttia, kunnes tamago on hyytynyt haluamallasi tavalla. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla: jos tikkuun ei jää märkää taikinaa, tamago on kypsää.

Ota astia pois uunista ja anna tamagon jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Huomioita

Kypsennysaika vaihtelee uunista riippuen, joten seuraa tamagon kypsymistä ja säädä tarvittaessa aikaa.