Soijaglaseerattu tamago

Soijaglaseerattu tamago

Jos japanilaista makeaa tamago-munakasta on jäänyt tähteeksi, voi siitä valmistaa nopean, suolaisenmakean ja umamimaisen ruoan vaikkapa riisin kera nautittavaksi.


Ainekset

Tamagoa resepti Kultamunan YouTube-kanavalla ja Kultamunan sivustolla
1 tl raastettua inkivääriä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sokeria
2 rkl vettä
hienonnettua kevätsipulia (koristeeksi)
hienonnettua chiliä (oman maun mukaan)

Tee näin

Laita tamago-palat kuumalle pannulle paistumaan

Lisää raastettu inkivääri pannulle ja paista sitä noin 30 sekuntia, kunnes se tuoksuu.

Lisää soijakastike, sokeri ja vesi pannulle. Sekoita hyvin, kunnes sokeri on liuennut ja ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti.

Kun tamago-palat ovat glaseeraantuneet ota pannu pois liedeltä ja anna ruuan jäähtyä hieman.

Lisää hienonnettu kevätsipuli ja chili